Συντήρηση, Ελεγχόμενη Ατμόσφαιρα, Κατάψυξη

Ελεγχόμενη ατμόσφαιρα
Μικρό Logo Sommet

> Συντήρηση – Ελεγχόμενη Ατμόσφαιρα

Η εταιρία διαθέτει ένα θάλαμο ταχείας ψύξης στον οποίο πραγματοποιείται η πρόψυξη. Διαθέτει τρεις θαλάμους συντήρησης και τέσσερις θαλάμους συντήρησης με ελεγχόμενη ατμόσφαιρα (καυστήρες αιθυλενίου) για μακροχρόνια αποθήκευση φρούτων και λαχανικών (μήλα, αχλάδια, ακτινίδια, κλπ.). Με το αυτόματο σύστημα παρακολούθησης της ελεγχόμενης ατμόσφαιρας και τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα, το αποθηκευμένο προϊόν διατηρείται φρέσκο, όπως τη στιγμή που παραλήφθηκε.

> Κατάψυξη

Στη Sommet, δύο θάλαμοι κατάψυξης στους -20°C, με χωρητικότητα 450 παλλετοθέσεων, παρέχουν στο αποθηκευμένο προϊόν φύλαξη σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας, χάρη στα διπλά κυκλώματα ψύξης που χρησιμοποιούνται.

> Διαλογητήριο Φρούτων.

Σε συνεργασία με τη Novatec, μια απο τις πιο ισχυρές εταιρείες στην κατασκευή μηχανημάτων διαλογής φρούτων στην Ελλάδα, τα ψυγεία Sommet επεκτείνουν για ακομα μια χρονιά τις παρεχόμενες προς τους πελάτες τους υπηρεσίες, προσφέροντας τη δυνατότητα διαλογής φρούτων σε ενα μηχάνημα δυναμικότητας ανω των 24 τόνων το 8ωρο!

> Τελωνειακή Αποθήκη

Η SOMMET ΕΠΕ, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τους πελάτες της, διαθέτει την δυνατότητα λειτουργίας Τελωνειακής Αποθήκης.

Έτσι, οι πελάτες μας μπορούν να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, αποθηκεύοντας τα προϊόντα τους στις ασφαλείς εγκαταστάσεις μας χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν δασμούς και το φόρο προστιθέμενης αξίας μόλις τα εισάγουν στη χώρα. Παράλληλα, μπορούν να αποθηκεύσουν τα προϊόντα τους για όσο καιρό χρειαστεί μέχρι να γίνει ο εκτελωνισμός του φορτίου.

Επιπρόσθετα, μπορούν να προβαίνουν σε «μερικό εκτελωνισμό» πληρώνοντας μόνο τα προϊόντα που εκτελωνίζουν κάθε φορά. Τα υπόλοιπα μπορούν να παραμένουν στις αποθήκες μας χωρίς κάποια χρηματική ή άλλη ποινή από τις Τελωνειακές Αρχές.

Μετά τον εκτελωνισμό, κάθε φορτίο μπορεί να μεταφερθεί για ανασυσκευασία ή για όποια άλλη τροποποίηση (αν χρειάζεται) ώστε να διασφαλίσετε την ασφαλέστερη μεταφορά σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Στη SOMMET ΕΠΕ διασφαλίζουμε τις καλύτερες συνθήκες για τα προϊόντα σας, παρέχοντας σύγχρονες υπηρεσίες στους πελάτες μας.

Συχνές Ερωτήσεις :

Ερ: Τι είναι η Τελωνειακή Αποθήκη / Αποταμίευση ;

Απ: Τελωνειακή Αποταμίευση είναι ένα τελωνειακό καθεστώς το οποίο μπορεί να εφαρμοσθεί στα εισαγόμενα εμπορεύματα, και συνίσταται στην τοποθέτηση των εμπορευμάτων σε αποθήκες αποταμίευσης εγκεκριμένες από την τελωνειακή υπηρεσία, όπου μπορούν να παραμείνουν για απεριόριστο χρονικό διάστημα με αναστολή καταβολής των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων. Για να εξέλθουν από την αποθήκη προκειμένου να διατεθούν στην κατανάλωση πρέπει να καταβληθούν οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις.

Ερ: Πώς εισέρχονται εμπορεύματα σε Τελωνειακή Αποθήκη;

Απ: Τα εμπορεύματα προσκομίζονται στο τελωνείο όπου κατατίθεται από τον κάτοχό τους διασάφηση αποταμίευσης. Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από το τελωνείο εκδίδεται άδεια παραλαβής των εμπορευμάτων. Τότε τα εμπορεύματα μπορούν να οδηγηθούν στην εγκεκριμένη αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης, όπου και παραμένουν στην κατάσταση που εισήχθησαν.

Ερ: Τι προορισμό μπορούν να πάρουν τα εμπορεύματα από μια Αποθήκη Τελωνειακής Αποταμίευσης;

Απ: Οποιονδήποτε αποδεκτό τελωνειακό προορισμό (επανεξαγωγή, τοποθέτηση σε Ελεύθερη Ζώνη, θέση σε ελεύθερη κυκλοφορία και ανάλωση, καταστροφή, εγκατάλειψη, διαμετακόμιση κ.λ.π).

Ερ: Πως εξέρχονται τα εμπορεύματα από την Αποθήκη Τελωνειακής Αποταμίευσης;

Απ: Για να εξέλθουν τα εμπορεύματα από την αποθήκη πρέπει να κατατεθεί από τον κάτοχό τους παραστατικό (διασάφηση) με το οποίο δίνεται ένας προορισμός στο εμπόρευμα. Το τελωνείο διενεργεί τους ελέγχους που απαιτούνται και εκδίδει άδεια παραλαβής των εμπορευμάτων. Βάσει αυτής της αδείας μπορούν να εξέλθουν από την αποθήκη.

> Διατάξεις στις οποίες στηρίζεται το καθεστώς της Αποταμίευσης.

– Τα άρθρα 98-113 του καν ΕΟΚ 2913/92
– Τα άρθρα 496-523 του καν ΕΟΚ 2454/93
– Η Τ.1460/10/Γ0019/21-03-2002 Α.Υ.Ο ( ΦΕΚ 468/Β/15-04-2002)